De vakantie komt er weer aan! Voor velen zal het dit jaar een vakantie in eigen land of stad betekenen. In een huisje, met de tent of met de sleurhut. Net als de familie Landberg die in 1936 met de caravan op pad gaat. Conservator Valentine Kuypers van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vertelt:

“De caravan bestaat al zo’n 150 jaar, maar is voor de middenklasse pas beschikbaar vanaf de jaren dertig. De familie Landberg uit Amsterdam heeft een caravan, de ‘Trekvogel’. En dat moet natuurlijk gefilmd worden. Zij trekken er in 1936 op uit om te kamperen en tot rust te komen. Nou ja, tot rust te komen… Ze ontvangen veel vrienden op de camping. De film geeft een heel mooi tijdsbeeld van het kamperen met caravan. De caravan wordt met een paard naar zijn standplaats gebracht, de kampeerders halen het water uit de put en graven de drank in de grond om koel te houden.

De collectie van A.M. Landberg bevat overigens nog meer prachtige beelden van het leven tussen de jaren ‘30 en ‘50. De collectie ligt sinds 2010 bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de rechten zijn aan Beeld en Geluid overgedragen.”

Benieuwd hoe de familie Landberg in 1936 met de caravan op vakantie gaat? Kijk en geniet van Kampeerfilm ‘Trekvogel’ op het videoplatform van Beeld en Geluid. Heb jij nu ook de vakantiekriebels gekregen? Bekijk in dit videokanaal nog meer kampeerfilms uit de collectie van Beeld en Geluid.

Wil jij ook een verhaal delen over jouw online collectie? Stuur een bericht naar Saskia Arentsen (sarentsen@beeldengeluid.nl)

Deel dit nieuwsbericht