Werk je met gedigitaliseerd AV-materiaal? Dan wil je ook meer weten over de dragers. Welk bestandsformaat is het meest geschikt voor het langdurig bewaren van je digitale AV-collecties? Welk bestandsformaat gebruik je wel of niet in je beleid voor duurzaamheid? Je hoort het tijdens het AVA_Net webinar op 13 april.

Wegwijzer Voorkeursformaten: een online tool voor een duurzaam beleid op AV-bestandsformaten
13 april 2021  |  13:00 – 14:00 uur

 

Foto Marjolein Steeman

Marjolein Steeman

Tijdens dit webinar zal Marjolein Steeman, Information Officer Preservering bij Beeld en Geluid, specifiek voor AV-collectiebeheerders ingaan op het doel en de functionaliteiten van de Wegwijzer voorkeursformaten. Ze neemt je stap-voor-stap mee door de website en nodigt je uit om tijdens de online bijeenkomst actief feedback te geven op alle aspecten van de site. Tamara van Zwol, coördinator Preservation Watch voor NDE, zal het webinar modereren. Wil jij erbij zijn? Meld je aan via dit formulier.

Wil jij nu al wat meer weten over de wegwijzer? Marjolein vertelt je er alvast meer over in haar blog Wegwijzer Voorkeursformaten helpt met beleid op bestandsformaten. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op de website Wegwijzer Voorkeursformaten.

Wegwijzers voor Erfgoedinstellingen

De Wegwijzer Voorkeursformaten is ontwikkeld door de projectgroep Preservation Watch en Preferred Formats van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Ze is onderdeel van een pakket van drie handige tools die helpen om digitale informatie duurzaam toegankelijk te houden. Op 25 maart lanceert het NDE deze Wegwijzers voor Erfgoedinstellingen tijdens een interactief event met workshops over de verschillende Wegwijzers. Ook hier kun je bij zijn. Meer informatie vind je op de website van het NDE.

Deel dit nieuwsbericht