Ze is weer terug van weggeweest: de documentaireserie ‘Nederland op film’ van Omroep Max over de ontwikkelingen in Nederland bezien door het oog van de camera van amateurfilmers. 

De zesdelige serie is gemaakt met duizenden uren aan uniek filmmateriaal uit onder meer de amateurcollecties van de Nederlandse AV-archieven. Zo maakten de beeldresearchers uitgebreid gebruik van de rijke filmcollectie van het Fries Film & Audio Archief. ‘In de zes afleveringen zijn meer dan 150 Friese filmfragmenten verwerkt. Voor ons filmarchief is dit een mijlpaal. Nog nooit leverden we zoveel materiaal aan een landelijke omroep’, aldus het Fries Film & Audio Archief. Met in de laatste aflevering (13 augustus) een interview met coördinator Syds Wiersma van het Fries Film & Audio Archief terwijl hij unieke filmbeelden toont uit de historie van de Elfstedentocht.

Still uit ‘Eindelijk weekend!’

Het nieuwe seizoen van ‘Nederland op film’ wordt gepresenteerd door Wim Daniëls en is wekelijks op vrijdag te zien op NPO 2 om 19.55 uur. De eerste aflevering (9 juli) had als thema ‘het vrije weekend’, een fenomeen dat voor de meeste Nederlanders pas rond 1960 werkelijkheid werd. Hoe brachten ze deze twee vrije dagen in de week door? Waar gingen ze naar toe? En welke weekendrituelen ontstond er? Je ziet het in ‘Eindelijk weekend!’

Meer informatie over het programma vind je op de website van Omroep Max.

Deel dit nieuwsbericht