Je kent het vast (nog) wel: je staat bij de koffieautomaat op je werk, tijdens een kennisbijeenkomst of op het AVA_Net Symposium en je raakt aan de praat met een collega uit het AV-erfgoedveld. En voor je het weet ben je een kwartier verder en drink je geen kop koffie, maar een kop kennis met elkaar. Dit kan nu ook online met ‘Kop kennis met AVA_Net’, waarin AV-erfgoedprofessionals met elkaar in gesprek gaan over allerlei onderwerpen op het gebied van de AV-archivering en -preservering.

In deze eerste ‘Kop Kennis’ een gesprek tussen Beeld en Geluid-collega’s Jesse de Vos en Jasper Snoeren over de opslag van AV in DNA. Jesse is productmanager en liet een iconisch fragment van het EK ’88 uit het archief van Beeld en Geluid opslaan in synthetische DNA. Jasper werkt als coördinator bij de afdeling Vereeuwigen en schreef in 2019 een artikel over de opslag in DNA voor het tijdschrift IP.

Hoe werkt dat, de opslag van AV in  DNA? Wat zijn de voordelen? Wat kan deze techniek betekenen voor het proces van AV-archivering? En wat zijn de uitdagingen? Kortom, een interessant gesprek waar je als AV-collectiebeheerder bij wilt zijn. Dus pak een kop koffie, thee of iets anders, en schuif aan.

Wil jij ook  je kennis delen met AVA_Net? Mail naar redactie@avanet.nl

Deel dit nieuwsbericht