De inschrijving is geopend voor FRAME Tech 2021: een internationaal online trainingsprogramma over nieuwe technieken en technologieën op het gebied van AV-archivering en de uitdagingen die deze met zich meebrengen met betrekking tot digitalisering, opslag en beheer.

Hoe kun je technisch rekening houden met de nieuwe toepassingen en het toenemende aantal audiovisuele bestandsformaten? Wat zijn de uitdagingen voor kwaliteitscontrole in een context van grootschalige digitalisering en digitale productie? Hoe beheer je de groeiende hoeveelheid aan data en hoe sla je deze op? Hoe kunnen Open Source tools bijdragen tot de duurzaamheid van audiovisuele collecties? En wat is er nieuw op het gebied van beeld- en geluidsdigitalisering en -restauratie? Gerenommeerde professionals van verschillende internationale instellingen geven tijdens de cursus antwoord op deze en andere vragen aan de hand presentaties, case studies en interactieve workshops. De voertaal is Engels.

FRAME Tech 2021 vindt plaats 17-19 en 22-24 november (online). Kosten 300,-/500,- euro. De inschrijving sluit op 8 oktober. Lees meer en meld je aan

FRAME Tech is onderdeel FRAME, een jaarlijks internationaal opleidingsprogramma georganiseerd door INA  in samenwerking met FIAT/IFTA en EBU Academy. Het programma bestaat uit drie verschillende modules per jaar waarin elke stap van audiovisueel archiefbeheer aan bod komt.

Deel dit nieuwsbericht