Delen van kennis en deskundigheid is de hoeksteen van AVA_Net. Een van de instrumenten daarvoor is de kennisbank, waarin diverse vormen van vastgelegde kennis, uiteenlopend van artikelen, handreikingen, richtlijnen, modellen, white papers en technische rapporten te vinden zijn.

Naar de Kennisbank

Via de kennisbank wordt kennis beschikbaar gesteld over alle aspecten van audiovisuele (AV) archivering. De kennis en informatie is gericht op beheerders, archivarissen, beleidsmedewerkers en technische staf van audiovisuele collectiebeherende instellingen zoals archieven, musea, omroepen en andere culturele instanties. Ze dient ook als kennisbron voor studenten, onderzoekers en geïnteresseerde leken.

De oorspronkelijke Kennisbank Audiovisuele Archivering was door Beeld en Geluid en AVA_Net geïnitieerd. Om het veld beter te bedienen is de kennisbank nu samengevoegd met de bronnen van PrestoCentre, een internationaal netwerk dat, net als AVA_Net, gericht is op AV-archivering. In de nieuwe kennisbank vindt u dezelfde bronnen als op de oude site, aangevuld met nóg meer artikelen. Er zijn zowel Engelstalige als Nederlandse bronnen te vinden en ook trefwoorden (tags) zijn er in beide talen. Het geheel is bovendien in een nieuw jasje gestoken.

Mist u belangrijke bronnen, heeft u zelf een waardevolle aanvulling voor de kennisbank, of heeft u een suggestie met betrekking tot de inhoud van de kennisbank, geef dit dan door via info@avanet.nl.

Laatste toevoegingen aan de Kennisbank

16/10/17 New Life for Old Media: Investigations into Speech Synthesis and Deep Learning-based Colorization for Audiovisual Archives Openen
29/09/17 Schermen met auteursrecht: auteursrechtelijke aspecten van het online ontsluiten van videokunst Openen
30/03/17 AMIA Supplier Directory: A Global Directory of Services and Suppliers of Audiovisual Media Openen
29/03/17 A Guide to Risk Management of Cultural Heritage Openen
20/03/17 Images of the Past. 7 years of Images for the Future Openen
08/03/17 I want to preserve audiovisual content. How do I get started? Openen