Over 2 weken begint bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de derde editie van de Winter School for Audiovisual Archiving.

Om de onderwerpen van de training meer concreet te maken, zijn drie experts uitgenodigd om hun ervaringen met digitale preservering te delen. Zij presenteren hun bevindingen met de deelnemers op 7, 8 en 9 februari. Vanwege de grote interesse in de Winter School, bieden we deze presentaties ook graag aan als live gestreamde webinars.

Door middel van hun presentaties geven onze gastsprekers een inkijkje in hoe hun organisaties – met een grote verscheidenheid aan audiovisuele collecties – hun specifieke uitdagingen op het gebied van preservering zijn aangegaan. Na de presentaties hebben zowel de kijkers van de webinars als de deelnemers aan de Winter School de mogelijkheid om vragen te stellen.

Voor deelname aan de webinars is registratie vereist, maar er zijn geen kosten aan verbonden.

Webinar 1: Bojan Kosi, RTV Slovenija’s Mediateka
Datum: 7 februari 2018
Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Bojan Kosi zal vertellen over de preserveringstrajecten van de Sloveense televisiezender RTV’s Mediateka. Hij zal ingaan op onderwerpen zoals planning, het managen van workflows, mediaformaten voor preservering op lange termijn en metadata.

Meld je hier aan voor deze webinar

Webinar 2: Eva Verdoodt, VIAA
Datum: 8 februari 2018
Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Eva Verdoodt illustreert tijdens haar presentatie hoe digitale duurzaamheid wordt ingericht bij het Vlaamse VIAA. De focus ligt hierbij op schaalbaarheid, transparantie en controle van zowel de processen als onderliggende systemen.

Meld je hier aan voor deze webinar

Webinar 3: Anne Gant, EYE Filmmuseum
Datum: 9 februari 2018
Tijd: 16.00 – 17.00 uur

Anne Gant presenteert de huidige strategieën van het EYE Filmmuseum met betrekking tot het bewaren van digitaal geproduceerd en vertoond filmmateriaal. Ze doet dit onder meer door het geven van observaties, aan de hand van anecdotes en advies.

Meld je hier aan voor deze webinar

Deel dit nieuwsbericht