Registratie open! AVA_Net training preserveringsmetadata op 6 maart 2019 (10.00 – 17.00) 

Op woensdag 6 maart 2019 organiseert AVA_Net een training over preserveringsmetadata. Tijdens deze dag geven we antwoorden op vragen als: wat zijn preserveringsmetadata en waar heb je ze voor nodig? Welke belangrijke informatie zit in een digitaal bestand verstopt en hoe representeer je dat in een model als PREMIS?

De training wordt gegeven door experts van Beeld en Geluid met ruime ervaring op het gebied van preserveringsmetadata. Zij benaderen het onderwerp elk vanuit hun eigen specialisme en koppelen de theorie aan praktijkvoorbeelden. De training biedt bovendien aandacht aan de eigen casussen van de deelnemers. Lees hieronder meer over de trainers, en meld je aan.

Marjolein Steeman
Marjolein werkt aan verschillende projecten op het gebied van preservering en metadata. Zij ontwikkelt en implementeert preserveringsplannen voor nieuwe formaten en archiefdiensten.

Daniel Steinmeier
Daniel speelde een leidende rol in het vertalen van de technische- en informatiemanagementeisen voor een TDR, naar de functiespecificaties van het nieuwe MAM-systeem van Beeld en Geluid.

Yvette Hollander
Yvette is gespecialiseerd in collectiebeheer, metadatabeheer en physical asset management. Tijdens de training presenteert zij een use case over hoe Beeld en Geluid omgaat met preserveringsmetadata.

Praktische zaken
De training vindt plaats in Beeld en Geluid te Hilversum. De kosten van de training bedragen €85 pp (excl. BTW). De lunch is inbegrepen. De training biedt ruimte aan maximaal 15 deelnemers, de selectie gebeurt zo nodig op basis van motivatie en achtergrond. Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 februari.

Heb je vragen? Mail dan naar info@avanet.nl. Meld je hier aan voor de training.

Deel dit nieuwsbericht