De Winter School is een unieke driedaagse training in Hilversum over het duurzaam bewaren van digitale audiovisuele collecties. De training richt zich met name op beheerders van audiovisuele collecties en medewerkers van audiovisuele archieven. De Winter School for Audiovisual Archiving is specifiek ontwikkeld voor collectiehouders en archivarissen, zowel in Nederland als daarbuiten. Eerdere edities van de Winter School verwelkomden deelnemers uit Nederland, Luxemburg, Verenigde Staten, Ierland, Mexico, Oostenrijk, Zwisterland, Zuid-Afrika, Thailand en Japan.

Inschrijven
Inschrijving voor de Winter School 2018 is nu geopend. U kunt zich registreren middels het invullen van dit formulier. In verband met de beperkte hoeveelheid plaatsen (15 personen) vragen wij bij de inschrijving naar een korte motivatie. Inschrijven voor de Winter School 2018 kan tot en met 18 december 2017.

Waar en wanneer
De training wordt gehouden op 7, 8 en 9 februari 2018. De trainingslocatie is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Hilversum is eenvoudig te bereiken met de trein.

De training wordt afgewisseld met korte, leerzame bezoeken aan de opslag- en digitaliseringsfaciliteiten van Beeld en Geluid. Gelegen in het hart van de Nederlandse omroepomgeving beschikt de instelling over een state-of-the-art infrastructuur die we gedetailleerd aan de deelnemers laten zien. Daarnaast is er ruimschoots de tijd om te netwerken met de zeer gevarieerde groep van nationale en internationale deelnemers van de Winter School. Na afsluiting van de tweede trainingsdag bieden we de deelnemers een diner aan in het centrum van Hilversum.

Deelnamekosten
De deelnamekosten zijn €1.250,- per persoon (exclusief 21% BTW).

Meer informatie op de website van Beeld en Geluid. Een verslag van verleden jaar is hier te vinden (door Erwin Verbruggen).

Deel dit nieuwsbericht