Op 30 november vindt de eerste International Digital Preservation Day (IDPD) plaats. Dit is een initiatief van de Digital Preservation Coalition en een groot aantal internationale partners. We staan dan stil bij wat we met elkaar al hebben bereikt en hopen nog meer bewustzijn en betrokkenheid te creëren voor wat ons in de komende jaren nog te doen staat om ons maatschappelijke digitale geheugen (archieven, bibliotheken, AV/media, cultuur en wetenschap) voor de toekomst veilig te stellen. De dag is ook bedoeld om de aandacht te vestigen op de digitale collecties die wereldwijd beheerd worden door alle soorten organisaties.

Lees meer over de urgentie van duurzame toegang tot digitale collecties.

IDPD in Nederland

Ook Nederland neemt deel aan dit initiatief. Het Netwerk Digitaal Erfgoed/NCDD coördineert alle activiteiten die door Nederlandse collectiebeherende instellingen in de domeinen archief, musea, bibliotheken, wetenschap en AV/media worden opgezet rondom International Digital Preservation Day.

Overzicht

Hieronder staan de activiteiten in Nederland die op dit moment bekend zijn. Dit overzicht wordt continu aangevuld. Op Twitter volgt u de internationale hashtag voor de dag: #IDPD17.

  • Bijeenkomst over e-mailarchivering – Nationaal Archief in samenwerking met NDE/NCDD. Details volgen.

Deelnemen?

Wil uw organisatie deelnemen door middel van een bijeenkomst, blog of artikel of een ander initiatief? Laat het ons weten via info@ncdd.nl.

Deel dit nieuwsbericht