KIA is dé ontmoetingsplaats voor professionals in de informatie-, archief- en erfgoedwereld. Het platform is ingedeeld in een aantal interactieve kennisplatforms waarop uiteenlopende thema’s aan bod komen. Je kunt meedoen aan discussies, de ArchiefWiki of de agenda raadplegen, vacatures bekijken en nog veel meer! KIA is mogelijk gemaakt door het Nationaal Archief, KVAN/BRAIN, Archief 2.0 en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Speciaal voor de audiovisuele erfgoedsector is het kennisplatform Audiovisueel Erfgoed opgezet.

Word Lid
kia.pleio.nl maakt deel uit van Plein Overheid, het samenwerkingsplatform voor de publieke zaak, kortweg Pleio genoemd. Word lid, volg het stappenplan en voordat je het weet, ben je Pleio-klaar!

Aanjagers
Elk kennisplatform heeft een of meerdere aanjagers. Aanjagers zijn experts uit de sector die de kennisplatforms tot bloei te brengen. Als aanjager start je discussies en inspireer je. Ook organiseer je samen met anderen kennisbijeenkomsten. Je betrekt de leden actief bij bijvoorbeeld een bepaald kennisvraagstuk. Dit kan ook een gedeeld vraagstuk zijn met andere kennisnetwerken. De aanjagers komen vier keer per jaar bijeen. Om het netwerk te versterken, van elkaar te leren en inhoudelijk de samenwerking op te zoeken. Iedere enthousiaste collega die deze rol wil vervullen voor het kennisplatform Audiovisueel Erfgoed, is van harte welkom.

Interesse in het aanjagerschap? Lees hier de toelichting. Of stuur een mail via info@kia.pleio.nl met je naam en gegevens.

#kennisdelen zit in ons DNA. Deel ook mee!

Deel dit nieuwsbericht