Tijdens de FIAT/IFTA World Conference in oktober won Beeld en Geluid  de FIAT/IFTA Archive Achievement Award in de categorie Most Innovative Use of Archive. Waarnemend directeur Tom de Smet nam deze prijs afgelopen week in Mexico, waar de prijsuitreiking dit jaar plaatsvond, in ontvangst voor het project radio.garden.

Radio.garden
Radio.garden is opgezet door Studio Puckey & Moniker in samenwerking met Beeld en Geluid. Sinds december 2016 ontdekken miljoenen luisteraars al browsend over de globe radiozenders via radio.garden. Al navigerend kunnen gebruikers van de online applicatie zo’n 15.000 stations live beluisteren. Veruit de meeste luisteraars zitten in India, op gepaste afstand gevolgd door Brazilië en de Verenigde Staten. Eerder dit jaar won de applicatie al een Webby Award.

Over de FIAT/IFTA World Conference
FIAT/IFTA is de internationale federatie van omroeparchieven en vertegenwoordigt meer dan 250 audiovisuele organisaties wereldwijd. De federatie promoot internationale samenwerking en kennisuitwisseling op het gebied van duurzame archivering, digitalisering en de online beschikbaarstelling van omroepmateriaal. Op de FIAT/IFTA World Conference worden  jaarlijks de FIAT/IFTA Archive Achievement Awards uitgereikt aan de meest bijzondere initiatieven die de waarde en het gebruik van audiovisuele archieven promoten.

Deel dit nieuwsbericht