Voor het vijfde jaar op rij organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met AVA_Net de Winter School for Audiovisual Archiving. Deze editie vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2020 bij Beeld en Geluid in Hilversum.

De inschrijving is inmiddels gestart en tot met vrijdag 22 november kan je je nog aanmelden. Schrijf je nu in

Digitale bewaring van AV-materialen

De Winter School start bij de basis van de digitale bewaring van AV-materialen en sluit af met het helder krijgen van je eigen inzichten en het beleid op het gebied van preservering. Tijdens de cursusdagen wordt de theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden, oefeningen en korte, leerzame bezoeken aan de opslag- en digitaliseringsfaciliteiten van Beeld en Geluid. Gelegen in het hart van het Nederlandse omroeplandschap beschikken we over een state-of-the-art infrastructuur die we de deelnemers niet willen onthouden.

Praktijk

Op de vierde dag van de Winter School staan diverse toepassingen centraal die de verwerking van audiovisueel materiaal ondersteunen. Ideaal om het geleerde gelijk in de praktijk te brengen. Ook is er voldoende de tijd om te netwerken met de gevarieerde groep van Nederlandse en internationale deelnemers van de Winter School.

Op dit moment wordt het programma van de Winter School vormgegeven.

Deelnamekosten

De kosten van de training bedragen €1.250 pp (excl. BTW). Dit is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches tijdens de trainingsdagen en een diner op de tweede avond.

Meer informatie

Op de website van Beeld en Geluid vind je alles over de Winter School for Audiovisual Archiving 2020. Daar worden ook alle updates van het programma aangekondigd.

Nog vragen? Mail dan naar winterschool@beeldengeluid.nl.