Ook dit jaar zijn de presentaties van de drie gastsprekers van de Winter School for Audiovisual Archiving weer voor iedereen gratis online te volgen als live gestreamde webinars. In hun presentaties vertellen Lucy Wales, Jonáš Svatoš en Marjolein Steeman over hoe zij binnen hun organisaties omgaan met specifieke uitdagingen op het gebied van preservering. De webinars duren een uur en zijn in het Engels. 
 
14 januari: Lucy Wales (British Film Institute)
Lucy Wales is bij het BFI verantwoordelijk als Digital Preservation and Data Manager voor het aansturen van het Digital Operations team, de BFI Filmography Diversity Researcher en de planning en implementatie van datacreatie en mediamanagement-workflows voor de Heritage 2022 Video Digitalisation and Diversity Data onderzoeksprojecten.
 
15 januari: Jonáš Svatoš (Národní filmový archiv)
Jonáš Svatoš is hoofd van het digitale laboratorium van het Národní filmový archiv. Deze afdeling beheert digitale filmcollecties en is verantwoordelijk voor diensten met betrekking tot de digitalisering van film en andere media. Van oorsprong is hij software engineer en hij richt zich voornamelijk op het implementeren van oplossingen gebaseerd op open standaarden en formats op het gebied van digitale preservering.
 
16 januari: Marjolein Steeman (Beeld en Geluid)
Marjolein Steeman werkt aan verschillende projecten op het gebied van preservering en metadata. Zij ontwikkelt en implementeert preserveringsplannen voor nieuwe formaten en archiefdiensten. Marjolein studeerde bestuurlijke informatiekunde aan de VU en was jaren werkzaam als expert op gebied van data-analyse en datamanagement.
 
Schrijf je in voor (een van) de webinars via dit formulier en houd je mail in de gaten. We sturen je kort van te voren een link voor deelname.
 
Wil je op de hoogte wilt blijven van de toekomstige edities van de Winter School, vul dan dit formulier.
 
Voor verdere vragen, neem graag contact met ons op via winterschool@beeldengeluid.nl