Op 22 september start de driedaagse groepscursus ‘Leren preserveren’. Je leert de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. Geef je op via lerenpreserveren.nl.

Deze groepscursus is interessant als je werk in een archiefinstelling, overheidsorganisatie, museum, culturele instelling of bibliotheek. In je werk heb je te maken met het behoud van digitale informatie en je weet inmiddels het een en ander over duurzame toegankelijkheid. Tijdens de cursus leer je hoe je ermee aan de slag kunt en hoe je dingen voor elkaar krijgt.

In deze cursus krijg je kennis en tools aangereikt over de duurzame toegang tot digitale informatie. Dit kun je meteen toepassen in je eigen organisatie. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Daarnaast zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. En je kunt natuurlijk ervaringen uitwisselen met medecursisten.

Vooralsnog wordt de cursus online gegeven. Houdt de website in de gaten, daarop staat aangegeven of het wellicht toch mogelijk is om een of meerdere cursusdagen op een fysieke locatie te houden.

Meer informatie over de cursusvarianten en het inschrijven staat op de website van Leren Preserveren.